Millaiset ovat
bronkoskopian 
todelliset kustannukset?

Lataa tiivistelmä

Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust -säätiön anestesiayksikön uuden tutkimuksen mukaan kertakäyttöiset taipuisat bronkoskoopit ovat kustannustehokkaampia kuin uudelleen käytettävät taipuisat bronkoskoopit, ja niillä on pienempi infektioriski.

Lataa tutkimuksen tiivistelmä

Lue raportti tutkimuksen tuloksista Anaesthesia-aikakausjulkaisusta.
 

Lataa tiivistelmä

 

Videoita

Katso tallenteita tapahtumasta, jossa tutkimuksen kirjoittajat esittävät taustatietoja tutkimuksesta ja keskustelevat ristikontaminaatioasiantuntija Cori Ofsteadin kanssa.

Yleiskuvaus
Kolmen esityksen tärkeimpiä kohtia

11 minuuttia

Katso video

Näkökulma
Cori L Ofstead (MSPH) esittelee bronkoskooppien uudelleenkäsittelyn tehokkuutta koskevan tutkimuksen löydöksiä.

38 minuuttia

Katso video

Lisätietoja
Kaksi tutkimuksen kirjoittajista, tohtorit Imran Ahmad ja Kariem El-Boghdadly, kertovat analyysissä käytetyistä riskeihin ja infektiokustannuksiin liittyvistä tekijöistä.

20 minuuttia

Katso video

Johtopäätökset
Terveydenhuollon talouden professori Lars Ehlers esittää tutkimuksessa esitettyjen kustannustehokkuuslaskelmiin liittyvät päätelmät

7 minuuttia

Katso video

Tutkimustulokset

• Pääomakustannusten vertailu 

Tutkimuksen mukaan pelkät pääomakustannukset huomioon ottaen uudelleen käytettävän bronkoskoopin potilaskohtaiset kustannukset ovat 249 £ ja kertakäyttöisen Ambu® aScope 4 -bronkoskoopin 220 £1

• Ristikontaminaation kustannukset 

Kun huomioon otetaan infektion hoitokustannukset (262 £), uudelleen käytettävän bronkoskoopin potilaskohtaiset kustannukset nousevat 249 punnasta 511 puntaan.  Toimenpidettä kohden säästö on 291 £.

• Johtopäätökset

Tutkimuksen johtopäätösten mukaan kertakäyttöisellä bronkoskoopilla on monia etuja uudelleen käytettävään verrattuna: "Tutkimuksen löydösten mukaan kertakäyttöisen taipuisan bronkoskoopin käytöllä on kustannustehokkuuteen, ristikontaminaatioon ja resurssien käyttöön liittyviä etuja." 

 

1Tutkimuksessa käytetty kertakäyttöisen taipuisan aScope-bronkoskoopin kustannus käyttökertaa kohden oli peräisin Ambu®:lta.

 

Ongelman syyn
selvittäminen

Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust -säätiön anestesiayksikön tekemä uusi tutkimus valottaa asiaa.

Tutkimuksessa yhdistetään ensimmäistä kertaa systemaattinen kirjallisuuskatsaus kvantitatiiviseen mikrokustannusanalyysiin, jolloin ristikontaminaatioon ja infektioon liittyvät riskit ja kustannukset pystytään laskemaan.

 

Lataa tutkimuksen tiivistelmä:

Lataa tiivistelmä

 

Lue raportti tutkimuksen tuloksista Anaesthesia-aikakausjulkaisusta.

 

keyboard_arrow_up