Bronkoskoopin
saatavuus

Bronkoskooppien puutteen ei tarvitse olla ongelma

Jos taipuisaa skooppia ei ole käytettävissä, sillä voi olla traagisia seurauksia

Maaliskuussa 2011 The Royal College of Anaesthetists ja The Difficult Airway Society julkaisi NAP4-projektin yhteydessä laajan katsauksen kaikista ilmoitetuista vakavista ilmatien hallinnan komplikaatioista Yhdistyneessä kuningaskunnassa yhden vuoden aikana.

Vaikean ilmatien hallinnassa käytettävien välineiden puute leikkaussaleissa, ensiavussa ja tehohoitoyksiköissä katsottiin merkittäviksi aiheuttaviksi tai vaikuttaviksi tekijöiksi heikoissa potilastuloksissa.1

50 % tehohoitoyksiköiden ilmatiekomplikaatioista johti kuolemaan2

36

ilmatietapausta

4

aivovauriotapausta

11%

PYSYVÄ NEUROLOGINEN VAMMA

18

kuolemaa

=50%

johti kuolemaan

NAP4-raportin tärkeimmät suositukset

Jos taipuisaa bronkoskooppia ei ole käytettävissä, sillä voi olla potilaalle kohtalokkaat seuraukset. Siksi NAP4-tutkimuksen perusteella suositellaan seuraavaa1

  • checkInvestoimista riittävään visualisointilaitteistoon
  • checkKattavien harjoitteluohjelmien käyttöönottoa

Taipuisan fiberoskoopin tulee olla välittömästi saatavilla tehohoitoyksikössä, jotta trakeaali-/trakeostomiaputkien paikka voidaan tarkistaa ja skoopilla voidaan avustaa intuboinnissa tai perkutaanisen trakeostomian asemoinnissa.

— NAP4 ICU-suositus1

Tri. Mark Dunn pohti tarvetta bronkoskooppien välittömään saatavuuteen.

Aina steriili. Aina käytettävissä.

Steriili, kertakäyttöinen aScope™ 4 Broncho parantaa potilasturvallisuutta ja työnkulkua, koska se on aina tarvittaessa saatavilla.
 

Katso tuotteet

 

Bronkoskopiatoimenpiteiden suunnittelu

Mieti hetki. Onko taipuisa bronkoskooppi aina heti käytettävissä, kun tarvitset sellaista työvuoron aikana? Onko tilanne erilainen yöllä tai viikonloppuisin?

Monissa tehohoitoyksiköissä vakiokäytäntönä on pyytää bronkoskopialaitteita ja sitten odottaa. Jokaisella minuutilla on kuitenkin väliä. Odotusaika saattaa olla 30 minuuttia tai useita tunteja. Komplikaatioiden vaaraa lisäävät myös henkilöstökysymykset. Kuka on paikalla siinä vaiheessa, kun skooppi on valmis?
 

Bronkoskopian pitäisi sopia sinun aikatauluusi
Aikataulutus nyt verrattuna aikataulutukseen, kun käytössä on aScope 4 Broncho

 

Aikataulutus nyt

Kuvittele, että haluat tehdä tänään neljä bronkoskopiaa. Pystytkö mahduttamaan ne kaikki aikatauluun? Saatko varmasti skoopin silloin, kun tarvitset sitä, ja onko henkilökuntaa valmiina? Miten nopeasti puhdas skooppi on saatavilla? Jos sitä on odotettava huomiseen, millaisia vaikutuksia hoidon viivästymisellä on potilaillesi?

Aikataulutus, kun käytössä on aScope 4 Broncho

Mieti nyt aikataulutusta tilanteessa, jossa voit tehdä bronkoskopian aina tarvittaessa. Bronkoskopiajärjestelmä olisi valmis muutamassa sekunnissa. Pystyisit tekemään kaikki toimenpiteet heti aamulla, tai lykätä kaikkia myöhemmäksi, vaikka se tarkoittaisi kello kahta aamuyöllä. Bronkoskopian voisi suorittaa milloin tahansa.

Bronkoskopian viipymisen kustannukset

Koska bronkoskoopit voivat olla käytössä, uudelleenkäsiteltävinä tai korjattavina, niitä ei välttämättä ole aina tarvittaessa saatavilla.

Hätätilanteessa bronkoskoopin välitön saatavuus on erittäin tärkeää. Vain muutaman minuutin viiveellä voi olla kohtalokkaita seurauksia potilaalle, jos ilmatietä ei voida varmistaa.

Tehohoitoyksiköissä vuoteen äärellä tehtävien bronkoskopiatoimenpiteiden, kuten BAL-huuhteluiden tai eritteiden hallinnan viivästyminen voi pitkittää sairaalajaksoa.

Leikkaussalissa vain 10 minuutin viivästyminen maksaa:

350 USD

 

Viitteet​

  1. NAP4 - 4th National Audit Project of The Royal College of Anaesthetists and The Difficult Airway Society. Lue raportti (PDF)
  2. Cook TM, et al. Major complications of airway management in the UK: results of the Fourth National Audit Project of the Royal College of Anaesthetists and the Difficult Airway Society. Part 2 Intensive Care and Emergency Department. Br J Anaesth. 2011;106:632-42.

 

 

keyboard_arrow_up