BAL ja keuhkohuuhtelu

Ideaalinen bronkoskooppi potilasvuoteen äärellä tehtävään bronkoskopiaan

Potilasvuoteen äärellä tehtävät bronkoskopiatoimenpiteet

Useimmissa tehohoitoyksiköissä tehohoitolääkäri tai muu ilmatieasiantuntija suorittaa rutiininomaisesti bronkoskopiatoimenpiteitä, kuten BAL-näytteenottoa tai keuhkohuuhtelua. Toimenpiteellä saatavat solunäytteet ja -viljelmät auttavat räätälöimään potilaan oikeaa hoitoa.1

Kaikissa tehohoitoyksiköissä pitäisi olla bronkoskopia saatavilla vuorokauden ympäri

Kriittisesti sairaisiin potilaisiin, jotka ovat riippuvaisia mekaanisesta ventiloinnista, kohdistuu monia riskejä tehohoidon aikana, ja hengityslaitehoidosta aiheutuva keuhkokuume (VAP) on niistä yleisimpiä. Arvioiden mukaan jopa 28 % mekaanista ventilointia tarvitsevista intuboiduista potilaista saa VAP:n.

VAP:n vakavat seuraukset tunnetaan, joten oikean diagnoosin tekeminen ajoissa on kriittistä. Bronkoskopia ja BAL-näytteenotto on erinomainen keino diagnosointiin.

Bronkoskopian ei pitäisi koskaan hidastaa antimikrobihoidon aloittamista erityisesti tehohoito-olosuhteissa. Siksi on erittäin tärkeää, että bronkoskopia on aina saatavilla välittömästi.2

Aina steriili Aina käytettävissä.

Kertakäyttöinen, taipuisa aScope 4 Broncho -bronkoskooppi soveltuu monenlaisiin bronkoskopiatoimenpiteisiin tehohoitoyksiköissä. Steriilinä toimitettava aScope 4 Broncho poistaa ristikontaminaation vaaran.

Siirrettävä plug and play -järjestelmä on helposti kuljetettavissa ja käyttöön otettavissa. Järjestelmä on nopeasti käyttövalmis, joten potilasta voidaan hoitaa välittömästi odottelematta puhdistettua bronkoskooppia tai ilmatieasiantuntijan saapumista.

Katso tuotteet

Tarvitset bronkoskoopin välittömästi

Mieti hetki. Onko taipuisa bronkoskooppi aina heti käytettävissä, kun tarvitset sellaista työvuoron aikana? Onko tilanne erilainen yöllä tai viikonloppuisin?

Monissa tehohoitoyksiköissä vakiokäytäntönä on pyytää bronkoskopialaitteita ja sitten odottaa. Jokaisella minuutilla on kuitenkin väliä. Odotusaika saattaa olla 30 minuuttia tai useita tunteja. Komplikaatioiden vaaraa lisäävät myös henkilöstökysymykset. Kuka on paikalla siinä vaiheessa, kun skooppi on valmis?

Bronkoskopian pitäisi sopia sinun aikatauluusi
Aikataulutus nyt verrattuna aikataulutukseen, kun käytössä on aScope 4 Broncho

Aikataulutus nyt

Kuvittele, että haluat tehdä tänään neljä bronkoskopiaa. Pystytkö mahduttamaan ne kaikki aikatauluun? Saatko varmasti skoopin silloin, kun tarvitset sitä, ja onko henkilökuntaa valmiina? Miten nopeasti puhdas skooppi on saatavilla? Jos sitä on odotettava huomiseen, millaisia vaikutuksia hoidon viivästymisellä on potilaillesi?

Aikataulutus, kun käytössä on aScope 4 Broncho

Mieti nyt aikataulutusta tilanteessa, jossa voit tehdä bronkoskopian aina tarvittaessa. Bronkoskopiajärjestelmä olisi valmis muutamassa sekunnissa. Pystyisit tekemään kaikki toimenpiteet heti aamulla, tai lykätä kaikkia myöhemmäksi, vaikka se tarkoittaisi kello kahta aamuyöllä. Bronkoskopian voisi suorittaa milloin tahansa.

Toimiiko kertakäyttöinen bronkoskooppi yhtä hyvin kuin uudelleen käytettävä?

Yli 50 tutkimuksen ja kahden kokeneen kliinikon riippumattoman arvion mukaan vastaus on kyllä. Kertakäyttöinen Ambu aScope -bronkoskopiaratkaisu arvioitiin helppokäyttöiseksi, ja sen suorituskyky oli 100 % BAL-näytteenotossa ja keuhkohuuhtelussa invasiivista hengityshoitoa saavilla kriittisesti sairailla potilailla.2

100%

pääsy suurimpiin
keuhkosegmentteihin

91%

imukapasiteetti

96%

kuvanlaatu


20

potilasta
(BAL ja BW)

2

bronkoskopian suorittajaa

100%

suorituksista onnistui

Ambu aScopen käyttökokemus

Viitteet

  1. A. Ernst, Introduction to Bronchoscopy, Chapter 9, pp. 85-96, Carla Lamb, Bronchial washing, bronchioalveolar lavage, bronchial brush, and endobronchial biopsi, Cambridge Medicine, 2009

  2. A. Ernst, Introduction to Bronchoscopy, Chapter 12, Jed A. Gorden, Bronchoscopy in the Intensive Care Unit, pp. 115-123, Cambridge Medicine,  2009

  3. McGrath AB, et al. Evaluating the Ambu aScope 3 system for bronch-alveolar lavage and bronchial wash in invasively ventilated patients. 2013, 26th ESCIM Annual Congress, Paris; 2013.

keyboard_arrow_up