Historiamme

Ambun uraauurtavista innovaatioista on jo vuodesta 1937 lähtien syntynyt tehokkaita terveydenhuollon ratkaisuja.

Elämän helpottaminen

Ambun yritysfilosofiana on aina ollut halu helpottaa terveydenhuollon henkilöstön työtä sekä löytää innovatiivisia tuotteita, jotka voivat pelastaa henkiä. Innovatiivisuus ja yrittäjyys ovat Ambun keskeisiä arvoja. Ne ovat aina olleet sitä, ja ne ovat sitä tulevaisuudessakin.

Historiamme

Vuonna 1937 insinööri Holger Hesse perusti Testa-laboratorion, josta kehittyi myöhemmin Ambu. Hesse kehitti tuotteita, jotka helpottivat lääkäreiden töitä ja paransivat potilaiden hoitoa. Sicca Haemometer oli ensimmäinen lääkäreiden käyttöön tarkoitettu mittari hemoglobiinin mittaamiseen ilman, että verinäytettä lähetettiin erilliseen laboratorioon.

Ambu bag

Ensimmäinen varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 1956, kun markkinoille tuotiin anestesialääkäri Henning Rubenin kanssa yhteistyössä kehitetty Ambu-elvytyspalje. Kyseessä oli maailman ensimmäinen itsestään täyttyvä elvytyspalje, joka edusti tärkeää merkkipaalua ensihoitovälineiden kehityksessä. Ambu-elvytyspalkeesta tuli pysyvä osa sairaaloiden ja ensihoitopalveluiden tuotevalikoimaa. Testa Laboratory – josta oli tuleva Ambu – alkoi kasvaa.

Kasvu

60- ja 70-luvulla Testan kasvu jatkui Holger Hessen lesken Ruth Hessen johdolla, ja kasvu jatkui. Julkaistiin tärkeitä tuotteita, kuten harjoitusnuket, PEEP-venttiili, EKG-simulaattori ja monia muita.
 
70-luvun lopussa Ambun tuotteiden kysyntä oli valtaisaa. Globaali jakeluverkosto ja myyntiyhtiöt vahvistivat Ambun asemaa maailmanlaajuisilla hoitoalan ja koulutusmarkkinoilla. Tuotteita oli tässä vaiheessa kahdessa kategoriassa: elvytykseen ja koulutukseen.


Ambu saa nimensä

Vuonna 1986 Testa Laboratory vaihtaa nimekseen Ambu International, ja kuusi vuotta myöhemmin pitkään odotettu pörssinoteeraus tekee Ambusta aidosti kansainvälisen yhtiön. 

Elektroditoimiala

Vuonna 2001 Ambu ostaa Euroopan suurimman elektrodivalmistajan Medicotestin. Hankinnan myötä saadaan suuri laadukkaiden BlueSensor -elektrodien valikoima. Samoihin aikoihin otetaan ensimmäiset askeleet Ambun tuotannon siirtämisessä Tanskasta Malesiaan ja Kiinaan.
 
Ambu alkaa myös keskittyä entistä enemmän kertakäyttöisiin tuotteisiin. Hoitoalalla ja useilla markkinoilla oli kertakäyttöisten laitteiden kysyntää, ja kertakäyttöisyydestä alkoi tulla vähitellen olennainen osa yhtiön strategiaa.
 

Missä olemme tänään

Ambu toi vuonna 2009 markkinoille maailman ensimmäisen kertakäyttöisen taipuisan videoskoopin, ja siitä lähtien olemme olleet kertakäyttöisyyden edelläkävijöitä. Ambu® aScope™ on kehittynyt järjestelmä parempaan potilaiden hoitoon, terveydenhoidon ammattilaisten työnkulkujen optimointiin ja terveydenhuollon kustannusten karsimiseen.

Koko toimintamme ajan olemme perinteidemme mukaisesti tuoneet esille uraauurtavia ideoita ja kehittäneet niiden pohjalta tehokkaita terveydenhuollon ratkaisuja. Sen ansiosta olemme nyt yksi maailman tunnetuimmista lääkinnällisiä laitteita tarjoavista yhtiöistä.

keyboard_arrow_up